Tro vs. Vetenskap

  • 1 Korinthierbrevet 18-21 Detta budskap om att Jesus dog på korset för oss låter som rent nonsens för dem som vägrar tro på det, och därför går evigt förlorade. Men vi som tror på budskapet, vet att det är genom korset som Gud visar sin kraft att rädda. Gud säger ju i skriften: "Jag ska göra slut på de visas vishet, och de förståndigas förstånd ska inte leda dem någonstans".
    Så vad händer då med alla världens visa och lärda människor? Vad händer med filosoferna och de stora tänkarna? Jo, Gud har visat att deras vishet inte är något annat än rent nonsens. Människorna såg att det var Gud som i sin vishet hade skapat den värld de levde i, men de använde inte sin vishet till att lära känna Gud, så att de kunde bli räddade. Därför bestämde Gud att människorna istället skulle bli räddade genom att tro på de tokigheter vi berättar för dem.

-Är du så där superkristen eller?
-Men va? Så du tror inte på vetenskapen?


LOL! När ska folk fatta att bara för att man är kristen så behöver det inte innebära att man förnekar vetenskap? Tro och vetenskap kompletterar varandra. Vetenskapen förklarar hur, när och var. Tron förklarar varför. Det kommer aldrig att gå att bevisa Guds existens, inte heller motsatsen. Om det gick att bevisa att Gud fanns så skulle vi ju inte välja att tro av kärlek. Och det enda Gud vill är att vi ska älska honom och välja ett liv med honom.
  • Johannesevangeliet 20:29 Men Jesus sade till honom: "Du tror därför att du har sett mig. Lyckliga är de som inte har sett mig men ändå tror"