Tyvärr Zeitgeist..

År 2007 så gjorde
en man vid namn Peter Joseph en film som heter Zeitgeist. Jag har inte sett den själv ännu, men flera av er har säkert gjort det. Filmen tar upp tre delar:
  1. Kristendomen
  2. 11 september-attackerna
  3. Banksystemet
Den här filmen "bevisar" tydligen att Kristendomen och andra religioner är falska, att terrordådet den 11 september var arrangerat av den amerikanska staten osv. Jag har ju som sagt inte sett filmen själv, men jag har sökt runt lite på internet och kommit fram till att jag inte behöver skynda mig med att se den. Det jag hittade på internet var en hel del förargade professorer som ilsket uttryckte sig över hur falsk filmen var. Det visade sig nämligen så att "Faktan" i filmen är blandad riktig fakta, vinklad fakta, men farmförallt påhittad fakta. Om man behöver inte mer än 15 minuters studerande framför datorn av till exempel de grekiska gudarna för att inse att så är fallet. Trist att Peter inte lade ner mer tid på sin så kallade "fakta".
Dock så kan den säkert vara sevärd i alla fall bara för att man ska tänka till lite! Men glöm för guds skull inte att vara källkritisk!

Kort sammanfattning av filmen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Zeitgeist:_the_Movie#Critics
Ilsken professor (för den som intresserar sig för mycket fakta):
http://www.gluefox.com/krist/problem/zeitgeist.shtm
En skeptikers blogg om Zeitgeist:
http://tankebrott.wordpress.com/2008/07/22/skapmat-del-1-tolv-djavulska-minuter-av-zeitgeist/