#februarimissionen14 #2

1:a Timotheusbrevet 6:7-8 "Vi har ju inte fört något med oss in i världen, inte heller kan vi ta med oss något härifrån. Har vi mat och kläder skall vi vara nöjda med det."

Hej på er alla! Nu kommer äntligen lite update härifrån Filippinerna! Vi har haft otroligt bra första dagar här och vi har fått lite tid att landa. Men hjälp vilken röra det är här. Vi är på en ö norr om cebu som heter Bantayan, och här blev 95% av allt förstört av tyfonen. De flesta bor fortfarande i tält bredvid resterna av sitt hus. Det är sorgligt att se hur de som har så lite har fått mycket av det lilla de hade förstört. Men samtidigt så slår Filippinarna nog alla folkslag näe set kommer till gästfrihet och välkomnande. Vi känner oss redan hemma på denna vackra lilla ö! Den är ungefär dubbelt så stor som Frösön till ytan och har närmare 140'000 invånare.

Kyrkan som vi går till här är FANTASTISK! Så otroligt inspirerad och äkta. Skriver mer om den senare!

Men det jag skulle berätta var i alla fall att vi fått våra första uppdrag nu! Vi ska bygga 2 hus till 2 familjer från kyrkan! Tack vare de bidrag vi fått från olika personer hemma (STORT tack till er!) så har vi möjlighet att bygga ordentliga hus i betong istället för bambu! Det är ett väldigt kul samarbete eftersom att varken familjerna eller snickarna knappt kan någon engelska.. Tur det finns ordbok i mobilen! ;) Nedan har ni en bild på hur det såg ut idag när vi började, internet är ganska kasst så vi får se om jag får upp fler bilder.

/Team Sweden