Be holy

  • Första petrusbrevet 1:13 "Spänn därför bältet om livet och var vakna och sätt ert hopp helt och fullt till den nåd som skall komma er till del, när Jesus Kristus uppenbaras. Som lydnadens barn skall ni inte styras av de begär som ni tidigare levde i när ni ännu var okunniga. Nej, liksom han som har kallat er är helig, skall ni föra ett alltigenom helgat liv. Det står skrivet: Ni skall vara heliga, ty jag är helig.
  • Matteusevangeliet 6:24 "Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den ene och se ner på den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon*." *(Pengar)
  • Matteusevangeliet 6:33 "Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också."
  • Matteusevangeliet 7:13 "Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den. Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den."
 "Var helig. Styrs inte av de begär som som ni tidigare levde i. Ingen kan tjäna två herrar" Oj, jaha. Hur gör jag det då? Ibland kan det kännas som att Bibeln är ganska hård, och ja det är nog så. Jesus är också ganska rakt på sak. Vi är räddade genom tro, inte genom gärningar. Men samtidigt så har Jesus kallat oss till att tjäna, honom och andra. Och livet som han kallat oss till är inget tråkigt liv minsann! Alltså hjälp vad häftigt det kan bli när man lägger sitt liv och sin tillit i Guds händer! Du kommer inte ångra dig, tro mig!
Samtidigt så är det en kamp varje dag att släppa kontrollen, det är ett medvetet val, och ett sjukt värt sådant!
  • Rom 10:9 "Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst."


Två bilder från årets första topptur med grabbarna!