Discipleship

  • Matteusevangeliet 28:18-20 "Då trädde Jesus fram och talade till dem och sade: "Jag har fått all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut* och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt vad jag har befallt er. Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut."
*När du går, gör alla folk till lärjungar!
 
När vi var på skolan på Nya Zeeland så hade vi en kristen jude som talare en vecka. Hjälp vad intressant det var! Han var väldigt väldigt påläst när det kom till språken som Biblen skrevs på (och typ ALLT annat). Och han berättade för oss att den mest ordagranta översättningen för missionsbefallningen var inte "Gå därför ut", utan "När du går (As you go)"! Ganska viktig detalj tycker jag!
 
För vi i kyrkan kan ofta dela upp oss som "kallad till mission eller evangelisation" eller "vanlig kristen". Sanningen är att vi alla är kallade till samma sak: att berätta för andra om Jesus!! När vi går! Alltså när du går till jobbet, när du går till skolan, när du reser utomlands, när du hälsar på hos släktingar som inte tror, när du går och handlar etc. Listan kan göras lång, för den innefattar ALLT vi gör! Vi ska alltid ta varje chans vi får att berätta om Jesus!!! För han är den enda vägen till ett fantastiskt evigt liv!!! Det gäller bara för oss som kristna att förstå vad det är vi tror på, att förstå och våra okrista vänner och släktingar också är på väg mot en evighet, men en evighet i Guds frånvaro, där en helt annan herre härskar! Vi måste lära oss att känna nöd för deras liv!
 
MEN: missförstå mig inte, vårt uppdrag är inte att "göra dem kristna", det är att berätta för dem! Att berätta för människor! Vi är endast budbärare och vi kan inte frälsa en enda människa, det är upp till Jesus.
 
Så, jag önskar dig lycka till inför det nya året och jag uppmuntrar dig till att ta mer tid med Gud än någonsin förr! Låt honom visa dig hur fantastiskt ett liv ägnat åt Gud kan bli!
 
 
Några bilder från Nyårsafton! ❤
 
 
-Om du har några frågor till mig eller om du vill att jag ska be för något så är det bara att skriva i kommentarsfältet eller maila mig privat! ❤